Vielha, 2 de maig 2017.- Avui s’ha constatat a la Val d’Aran un atac de l’ós Goiat a un poltre prop del nucli de Vilamòs, al terme municipal del mateix nom.

L’atac, que s’ha produït aquesta nit a les 00h00, ha causat la mort d’un poltre de dos dies de vida i té la singularitat de ser el primer atac d’ós constatat a un cap de bestiar equí. La mort del poltre ha estat comunicada per un ramader veí de la zona i s’ha pogut constatar l’autoria gràcies al seguiment GPS que es realitza d’aquest mascle alliberat fa gairebé un any. El GPS ha fixat amb exactitud la presència de Goiat en el punt a on s’ha produït l’atac.

A causa del tipus de moviments que està realitzant, es sospita que Goiat pot anar acompanyat d’una óssa, considerant que aquesta és l’època de zel d’aquesta espècie.

Les localitzacions de les darreres setmanes mostren grans desplaçaments de Goiat cap a França i cap al Pallars Sobirà, aquests desplaçaments podrien estar justificats per la recerca de femelles en zel.

Aquest atac al municipi de Vilamòs reubica a Goiat novament a les Valls Centrals de l’Aran a on ha estabilitzat els seus moviments aquests últimes dies.