Divulgació

L’educació ambiental i la divulgació són indispensables per afavorir un canvi d’actituds i facilitar el suport social per a la conservació de l’os.

Amb aquest objectiu, s’han desenvolupat una sèrie de materials divulgatius (butlletí electrònic, tríptics, còmic, pòster, etc.), i es programen jornades i xerrades divulgatives del projecte i de l’os bru al Pirineu arreu de Catalunya.

A més, s’han instal·lats cartelleres informatives en punts estratègics d’afluència de turistes, concretament a l’Aran Park (Portillon), el Fornet-Isil i Tavascan.

Aquestes cartelleres tenen com a objectiu informar al visitant que la zona on es troba és una zona amb presència d’os i que s’hi està duent a terme un projecte europeu, el PirosLife, per treballar per conservar la població.

També s’explica la biologia i l’hàbitat de l’os bru, què menja i l’activitat que fa a cada època de l’any. Finalment, es presenta la importància que l’activitat ramadera té al Pirineu i les actuacions de prevenció que s’estan fent per aconseguir una cohabitació amb la ramaderia, l’apicultura i l’os bru.

Poden trobar materials divulgatius al següent enllaç.

Notice board located at Fornet

Cartellera situada al Fornet (Isil)
.

Xerrada al Delta Birding Festival

Xerrada al Delta Birding Festival (Delta de l’Ebre).