Els tres joves óssos nascuts l’última temporada a Lladorre, al Parc Natural de l’Alt Pirineu, es troben en bon estat de salut i es preparen a passar els mesos d’hivern en companyia de la seva mare.

A mitjans del mes de setembre, l’equip de seguiment de l’ós bru de la Generalitat de Catalunya va aconseguir imatges (fotografies i vídeos) de la femella i els tres cadells gràcies a les càmeres automàtiques instal·lades a diversos punts estratègics en els que es coneix la presència d’aquests animals.

Aquesta singular família d’óssos -es coneixen pocs precedents de trigèmins al Pirineu- ja va ser filmada per primera vegada durant el mes de maig, quan els cadells tenien només entre tres i quatre mesos d’edat.

Els mateixos óssos van ser fotografiats també al juliol, quan les cries tenien entre cinc i sis mesos. Els tècnics han comprovat, gràcies a les noves imatges, que els cadells es troben amb pelatge d’hivern i ben alimentats.

Els tècnics de la Generalitat estan tractant d’identificar a la mare i el pare dels cadells a partir de les mostres biològiques trobades a la zona. L’any 2014 va ser localitzada una altra femella amb dos cadells a la mateixa zona però no va ser possible establir la seva identitat. En ambdós casos, el territori en el que han estat localitzats els animals havia estat freqüentat per la femella coneguda com Caramellita, nascuda al 2002, i d’altres femelles filles d’aquest mateix exemplar.

Accés a les imatges de vídeo mitjançant el canal Youtube del DAAM: