Els óssos del Pirineu comencen l’hivern dins les seves coves d’hibernació, aprofitant les forces acumulades durant els mesos de tardor. La vegetació de la Vall d’Aran i el Pallars ha facilitat la bona alimentació de tots els membres de la família -en especial per la collita de glans de roure– i ara descansaran durant uns mesos fent servir el greix acumulat.

Els mascles són els últims a entrar a la cova i els primers a sortir-ne. Els segueixen les femelles sense cadells, les femelles amb cadells de primer any i, finalment, les femelles prenyades. Si tot va bé, les femelles prenyades donaran a llum entre un i tres cadells a finals de gener. En néixer, els cadells d’ós bru pesen entre 350 i 500 grams i es queden dins el cau fins a l’abril, alimentant-se exclusivament de llet materna, molt rica en greixos.

Una de les càmeres automàtiques instal·lades al Parc Natural de l’Alt Pirineu amb la col·laboració del projecte PirosLife ha permès captar imatges d’una femella amb un cadell de primer any pocs dies abans que tots dos entressin a la cova on passaran aquest hivern.