• Tècnics del Cos d’Agents Rurals, del Conselh Generau d’Aran, del Departament de Territori i Sostenibilitat i de Forestal Catalana han participat en un operatiu especial de captura de l’animal, després que la setmana passada tornés a Catalunya
  • Han emprat l’helicòpter del Cos d’Agents Rurals per a apropar-se a l’animal i adormir-lo, agafar-li mostres i canviar-li el collar GPS, ja que la bateria estava al límit de la seva vida útil

 

 

 

 

 

 

 

Tècnics del Cos d’Agents Rurals, del Conselh Generau d’Aran, del Departament de Territori i Sostenibilitat, i de Forestal Catalana han participat en un dispositiu especial de captura de l’ós Goiat per canviar-li el collar de seguiment GPS, tal i com estava previst, en el marc del projecte Piroslife.

La intervenció, que va tenir lloc a la zona de Naut Aran, es va dur a terme amb el suport de membres del Cos dels Agents Rurals. Mitjançant el seu helicòpter, es va poder efectuar el seguiment visual de l’animal, la maniobra d’aproximació, així com el tret amb un rifle anestèsic. Després d’adormir-lo, els tècnics li van poder treure mostres i canviar-li el collar, perquè la bateria estava a punt d’esgotar-se. D’aquesta manera, el seguiment GPS de l’animal queda garantit com fins ara. Posteriorment, l’animal es va despertar i es va comprovar el correcte funcionament del nou dispositiu de seguiment.

La captura s’ha aconseguit amb la participació d’un equip de 15 persones. És la primera vegada als Pirineus que es realitza una captura d’ós per mitjans aeris.

Es preveu que en les properes setmanes els óssos comencin el període d’hibernació, coincidint amb la baixada de temperatures. En paral·lel, s’està treballant en l’elaboració d’un protocol d’intervenció i gestió d’óssos problemàtics als Pirineus amb la resta de comunitats autònomes afectades. Es tracta d’un document tècnic i de consens que ha de guiar la presa de decisions en aquest àmbit.

Podeu descarregar el vídeo amb les imatges aquí.

Imatges: Agents Rurals, Conselh Generau d’Aran, i Departament de Territori i Sostenibilitat.