El Parc Natural de l’Alt Pirineu ha presentat a tècnics d’espais naturals i del sector turístic, les noves eines i recursos per dinamitzar el sector turístic dins la seva zona d’influència. En destaquen les relacionades amb les rutes de l’ós, les activitats familiars, les noves rutes a peu i en BTT i els nous recursos digitals.

Les rutes de l’ós és un projecte de l’Associació La Paniquella, que rep el nom de Pas de l’Ossa. Es tracta d’una campanya d’educació i divulgació sobre l’ós bru destinada al públic familiar i escolar.

El projecte promou incrementar l’oferta turística lligada a aquest plantígrad i augmentar-ne l’acceptació social mitjançant xerrades i tallers a escoles.

Com a material de suport s’ha editat un tríptic, un pòster i un quadern que incorpora informació sobre la biologia, comportament, hàbitat i curiositats sobre l’ós, cinc rutes familiars pel Parc Natural de l’Alt Pirineu i un espai on segellar i demostrar que s’han recorregut totes les rutes. Els segells que s’obtenen en aquest quadern permeten obtenir-ne també el passaport d’Explora el Parc.