Durant els dies 19, 20 i 21 de setembre, a MónNatura Pirineus, s’organitzen dues jornades que s’emmarquen en el projecte LIFE “Consolidació d’una població d’os bru en un territori de gestió fragmentada: els Pirineus centrals”.

El simposi “Experiències europees en prevenció de danys” tindrà lloc el dia 19 i es donaran a conèixer experiències europees en sistemes de prevenció de danys d’os bru al sector primari. Es debatrà sobre el conflicte entre aquest sector i els grans carnívors, donant especial rellevància a l’os bru. Es coneixeran pràctiques del sud d’Europa en sistemes innovadors en prevenció de danys; tindran lloc taules rodones sobre sistemes de prevenció; i es parlarà del suport de les administracions en l’aplicació de mesures de prevenció.

A les jornades internacionals “El retorn dels grans carnívors en zones de muntanya”, que tindran lloc els dies 20 i 21 de setembre, es parlarà i debatrà sobre la recuperació dels grans carnívors a Europa i sobre la seva coexistència amb la població local i les activitats tradicionals de muntanya, com són la ramaderia i l’apicultura. Primer s’exposaran els resultats del projecte PirosLife, implementat entre els anys 2014 i 2019 pels diferents socis del projecte. Els ponents convidats seran especialistes europeus en os bru, llop i linx, principalment del sud i centre d’Europa. Tindran lloc diferents taules rodones per discutir sobre la comunicació, la gestió del conflicte i el valor per al territori que comporten els grans carnívors. Finalment, s’efectuarà una sortida de camp per conèixer l’hàbitat on viu la població d’os bru als Pirineus catalans i on s’està aplicant el projecte PirosLife.

En aquest link pots consultar el programa dels dos actes.

I, per inscriure-t’hi, clica aquí

http://jornadespiroslife.cat