La Casa de l’Ós Bru és un centre d’interpretació per conèixer i descobrir tots els secrets de l’ós i el seu entorn. Es localitza a la població d’Isil (Alt Àneu, Pallars Sobirà).

El centre s’ubica a la Casa Sastrés, un edifici d’arquitectura tradicional de pedra i pissarra amb quatre plantes hàbils i 258 m2 de superfície total útil. Es gestiona a través d’una associació de la qual formen part l’Entitat municipal descentralitzada d’Isil i Alós i la FOP, participant a través d’un conveni la Generalitat de Catalunya.

A la planta baixa es disposa d’una recepció, una botiga amb productes vinculats a l’ós, el punt d’informació del Parc abans esmentat i un mini-cine que projecta un documental amb espectaculars imatges inèdites i d’alta qualitat sobre l’ós als Pirineus.

La primera planta acull una exposició interactiva sobre la vida i els problemes de conservació de l’ós als Pirineus, a la qual s’analitzen els conflictes, la persecució a què es va sotmetre a l’espècie fins a portar gairebé a la seva exterminació, i els esforços actuals per assegurar la convivència entre óssos i humans, convertint la seva preservació en un element de desenvolupament.

La segona planta es destina a exposicions temporals vinculades al territori: la primera exposició, realitzada per Endesa, es titula “l’energia de l’aigua” i versa sobre la vida als ecosistemes aquàtics i els seus aprofitaments al Pirineu lleidatà.

La tercera i última planta consisteix en un espai comú per a ús dels veïns i realització d’activitats educatives i informatives relacionades amb els objectius de la Casa del Ós.