L’equip de seguiment del projecte Piroslife ha captat noves imatges en vídeo de l’os a la Val d’Aran

Tècnics de l’equip de seguiment del projecte Piroslife han enregistrat avui imatges aèries de l’os Goiat al Pirineu de la Val d’Aran. L’animal, que va ser alliberat el juny del 2016 en el marc d’aquest projecte europeu per aportar variabilitat genètica a la població d’ossos del Pirineu, compta amb un collar emissor GPS que monitoritza els seus moviments.

Després de dies sense apreciar pràcticament canvis en la seva localització, els tècnics han volgut verificar el seu estat físic, així com el funcionament correcte del sistema de seguiment de l’os. Així, s’han desplaçat fins a la zona per comprovar el seu òptim estat, i el del collar que permet rastrejar els moviments del plantígrad. L’equip ha localitzat també un ungulat semienterrat mort, que ha servit d’aliment per a l’os aquests últims dies, la qual cosa explica la seva manca de moviments.

Un projecte impulsat per Europa

La consolidació de la presència de l’os bru al Pirineu és un dels objectius del projecte Piroslife, impulsat per la Comissió Europea dins dels programes Life-Natura. L’objectiu és contribuir a l’aplicació de la directiva comunitària relativa a la conservació de la natura per a mantenir i millorar els hàbitats naturals i les espècies animals i vegetals d’interès comunitari dels espais designats dintre de la Xarxa Natura 2000.

El soci coordinador del projecte és el Departament de Territori i Sostenibilitat, i també en formen el Conselh Generau d’Aran, Forestal Catalana, la Universitat de Lleida i la Fundación Oso Pardo.