• Aquesta actuació ha estat promoguda pel projecte Piroslife que destina quasi la meitat del seu pressupost a la compatibilització de la ramaderia i l’ós bru
  • La cabana permetrà millorar la gestió de l’agrupament d’ovelles de la Vall d’Àneu, territori amb presència continuada de plantígrad

El Parc Natural de l’Alt Pirineu compta amb una nova cabana de pastor a la muntanya de Bonabé (Pallars Sobirà). Aquesta infraestructura proporcionarà més confort al pastor contractat pel Projecte Piroslife que realitza la vigilància d’uns 1.000 caps de bestiar oví de diferents ramaders de la Vall d’Isil que pasturen durant l’estiu en zona de presència continuada d’ós bru.

Aquesta cabana permetrà gestionar millor les pastures on romanen les ovelles durant l’estiu, disminuint els desplaçaments que diàriament fa el bestiar. La cabana de pastor del Salau ha estat dissenyada per l’arquitecte Josep Bunyesc i construïda per Fustes Sebastià, amb criteris d’eficiència energètica. Gràcies a la seva situació i a la seva tipologia constructiva, està molt integrada en l’entorn.

La cabana ha estat promoguda pel Departament de Territori i Sostenibilitat, dins del Projecte Piroslife, que cofinança la Unió Europea. Els altres socis del Projecte són Forestal Catalana, Conselh Generau d’Aran, Universitat de Lleida i Fundación Oso Pardo.